pennormedtryck.net

Kategorier
Reklampennor

Den miljömedvetnes reklampenna

Den miljömedvetnes reklampenna

Miljötänket ökar och detta gör att även området pennor har tagit fram fler och fler pennor inom området miljöpennor eller ekologiska pennor. Alla dessa pennor kännetecknas av att de är mer hållbara för miljön än de traditionella pennorna. Är du ett företag som vill visa en miljömedveten profil utåt är det ett smart val att välja någon av de miljövänliga pennor som finns.

Men vilken miljöpenna är egentligen den mest miljövänliga? Finns det någon reklampenna som är helt miljövänlig? Egentligen finns det kanske inget som är helt miljövänligt om man tar med hela tillverkningsprocessen samt materialet men det finns de pennor som är mindre skadliga för miljön. Här nedan kan ni se vilka typer av reklampennor som finns som är mindre skadliga för miljön.

 

Återvunnen PET eller plast

Den plast som används i pennor är ABS plast. Denna plast är oljebaserad och ofarlig med en lång livslängd och kan därmed ses som en hållbar plast. Men den är ändock inte miljövänlig. Det som brukar anses som miljövänliga pennor är de som är gjorda av återvunnen plast eller PET-flaskor. Detta är ett klart bättre alternativ ur miljösynpunkt då plasten används om igen.

 

miljöpenna återvunnen plast

Återvunnen Kartong, bambu, papper

Förutom plast finns det även andra material som går att återanvända såsom papper, kartong och trä. Även bambu är ett populärt material när det kommer till miljöpennor.

Förnyelsebar råvara

Ytterligare en form av miljöpennor är de som är tillverkade av förnyelsebar råvara. Dvs produkter som är en naturlig resurs som töms långsammare än den fylls på. När man pratar om miljövänliga pennor med förnyelsebar råvara så menar man vanligen majs eller socker.

Ekologiska pennor

Vad är skillnaden mellan en ekologisk penna och en miljövänlig penna? Begreppen används ofta om samma pennor. Det handlar ofta om produkter av återvunnet material som benämns som ekologiska men samma pennor kan däremot även benämnas som miljövänliga på en annan plats. Vi räknar därmed här ekologiska och miljövänliga reklampennor som samma slags pennor. Dvs pennor som är snällare mot miljön.

Vad gör en penna miljövänlig?

Förutom vilket material pennan är tillverkad av så finns det även andra aspekter att ha i åtanke om den är miljövänlig eller ej. Exempelvis i vilket land den tillverkas och hur länge pennan räcker? Kvalitet på pennan spelar även en stor roll för är det ett miljövänligt material om tex pennan slutar fungera efter några få gånger så kanske den ändå inte är mer miljövänlig än den andra pennan med mindre miljövänligt material men som håller i många år.